Förra veckan, när Bitcoin, världens största kryptovaluta, sjönk nära 10 000 dollar, blev marknaderna spända. Efter nästan en månad på över 10 000 dollar, med den större delen av det att trycka och dra mot 12 000 dollar, var en massiv nedgång på 13 procent över två dagar en anledning till oro.

Men nu, en vecka efter nedgången, har det faktiskt dunkat hopparnas förhoppningar, eller har det bara lämnats vid vägkanten

Enligt en ny rapport från Chainalysis Market Intel har förra veckans kraftiga prisfall inte förändrat känslan hos hodlers. Rapporten uppgav att tidigare, när priserna sjönk kraftigt, skickade Bitcoin till mellan 5 procent och 25 procent. Här hänvisar Bitcoin ’skickad‘ till att kryptovalutan skickas till börser med målet att avveckla antingen för fiatvaluta, stablecoins eller altcoins .

Två framträdande händelser som såg större Bitcoin-sändningsräntor var slutet av slutet av 2017, när priset steg till nära $ 20 000 och sedan bröt ned kraftigt, hösten till $ 4 000 under det sista kvartalet 2018 och marskraschen 2020 när priset sjönk under 3 800 dollar. Med detta som prissammanhang hade förra veckans nedgång ingen liknande effekt på Bitcoin som skickades till börser.

Ett liknande fall kan göras för Ethereum . Altcoins prissvingning har varit mycket skarpare än Bitcoins, med den förstnämnda steg till ett tvåårigt högsta förra månaden före den senaste korrigeringen. Det kan sägas att Ethereum-marknaderna såg „viss panik“ med 4,7 miljoner ETH skickade till börser med en förlust på 5 till 25 procent, en ökning med 10 gånger jämfört med föregående vecka. Större förluster begränsades till bara 78 000 ETH.

När man tittar på data för Bitcoin mot Ethereum, läser rapporten

„Så som med Bitcoin, verkar inte Ethereum-innehavare tro att priserna kommer att sjunka ytterligare.“

Att komma tillbaka till Bitcoin, vad är den större bilden? Bitcoin är planerat att avsluta ytterligare en vecka som handlar över 10 000 dollar, vilket representerar en sjunde rak vecka i fem siffror. I Bitcoins prishistoria, om man skulle gå efter det, har aldrig kryptovalutan spenderat mer än 8 veckor över 10 000 dollar. Mellan juni och augusti 2019 var priset över 10 000 dollar i 11 veckor, men det var med en mindre nedgång i slutet av juli, och i november 2017 till januari 2018 var det bara sju hela veckor som såg priset över 10 000 dollar före björnmarknaden började.

Om vi ​​går igenom dessa uppgifter, om Bitcoin stänger de närmaste två veckorna över $ 10.000, skulle det markera en första i sin prishistoria. Med innehavare som fortsätter att hodla kommer denna trend sannolikt att fortsätta, och priset kommer sannolikt att upprätthålla sig självt.

Von admin