Historiallinen kaavio, joka tuo muistoja Bitcoin Up suorituskyvystä vuoden 2013 huipun huippuhetkestä lähtien, maalaa salaisen valuutan valoisan tulevaisuuden, jos historia toistaa itseään.

Historia ei ole indikaattori tulevasta kehityksestä, mutta on ehdottomasti mielenkiintoista sitä tarkasteltaessa, varsinkin kun on kyse bitcoinin hinnasta ja siitä, miten se suoriutui aiemmin.

Suosittu salauksen kannattaja toi esiin samankaltaisuuden, ja chartisti näyttää houkuttelevan noususyklin, jossa BTC: n hinta ei ole vielä saavuttanut huippua.

Bitcoinin hinta: 2013 vs. nyt

Tunnettu kryptovaluutan puolustaja CryptoBull toi esiin mielenkiintoisen vertailun bitcoinin hintakehityksen välillä vuoden 2013 lopusta, kun BTC saavutti kaikkien aikojen korkeimman tason, noin 1160 dollaria, ja kun se saavutti nykyisen korkeimman, noin 20 000 dollarin joulukuussa 2017.

Mielenkiintoinen on ajanjakso näiden huippujen jälkeen.

Kuten yllä olevasta kaaviosta nähdään, vuoden 2013 huipun jälkeen BTC laski pitkään, mikä kesti yli vuoden. Hinta laski jatkuvasti tammikuuhun 2015 asti, jolloin se näytti löytäneen jonkinlaisen pohjan ja vaihtaneen suhteellisen tiukassa vaihteluvuodessa saman vuoden syyskuuhun saakka. Silloin markkinat kääntyivät päinvastaiseksi, ja BTC alkoi kasvaa. Tämä liike huipentui noin vuoden kuluttua siitä, kun kesäkuussa 2016 BTC nousi korkeimmalle tasolle 780 dollaria ennen paluuta. Loppujen lopuksi huolimatta matkan varrella olevista lukuisista ylä- ja alamäistä, BTC saavutti nykyisen ATH: nsa joulukuussa 2017.

Siitä lähtien, kuten vuonna 2014, pitkittyneet karhumarkkinat kesti reilusti yli vuoden. Hinta oli pudonnut noin 3100 dollariin joulukuussa 2017, ja seuraavan vuoden toinen neljännes aiheutti laskusuuntauksen kääntymisen.

Bitcoin nousi korkeimmalle tasolle noin 14 000 dollariin kesäkuussa 2019 – aivan kuten se oli saavuttanut korkean tason vuonna 2016 ja alkoi laskea – jälleen samalla tavalla. Jos tämän historiallisen näkymän on tarkoitus toimia indikaattorina tulevaa kehitystä varten, se viittaa siihen, että nykyinen nouseva ralli ei ole läheskään loppuaan.

Itse asiassa, kun olemme vasta muutama kuukausi viimeisen puolittamisen jälkeen, kaaviot osoittavat, että nykyinen härkätaistelu voi jatkua seuraavana vuonna ja ylittää huomattavasti kaikkien aikojen ennätyksen.

Muuttujien suuruus

On syytä huomata, että kaikessa edellä mainitussa ei oteta huomioon muuta kuin hintakehitystä ja että tämän käyttäytymisen perustelemiseen liittyy monia tekijöitä.

Yksi asia, joka on tällä kertaa erityisen erilainen verrattuna päiviin, on tutkijoiden yleinen tietoisuus sekä instituutioiden ja suurempien toimijoiden osallistuminen markkinoihin.

Nykyinen yksimielisyys on, että meneillään olevaa rallia ohjaavat suurelta osin institutionaaliset sijoittajat eikä vähittäiskaupan osallistuminen. Perusero niin sanotun „älykkään rahan“ ja tavallisten ihmisten välillä, jotka ostavat Bitcoinia, on se, että ensimmäisillä on taipumus sijoittaa selkeällä näkemyksellä jälkimmäiseen verrattuna.

Tämä voisi teoriassa pidentää rallia, mutta on myös erittäin tärkeää ottaa huomioon bitcoinin hyperhaihtuvuus, joka on historiallisesti määrittävä tekijä.

Kaiken kaikkiaan on mielenkiintoista nähdä, miten hinta kehittyy tulevaisuudessa ja olivatko viimeisimmät korotukset vasta alkua.

Von admin