Bitcoin is niet langer het nummer één netwerk met een bijenkorf van ontwikkelaarsactiviteit. Ethereum heeft die mantel gepakt.

Dat blijkt uit een rapport van Crypto Bull, een durfkapitaalbedrijf. Het artikel is geschreven door Maria Shen, een partner bij het bedrijf. Volgens dit rapport voegen elke maand meer dan 300 ontwikkelaars zich bij het Ethereum-netwerk en deze toestroom betekent dat veel nieuwe ontwikkelaars zich meer aangetrokken voelen tot het Ethereum-netwerk in tegenstelling tot Bitcoin en andere platforms.

De tweede plaats is misleidend

Ten eerste is het opmerkelijk dat Ethereum bleef groeien en uitbreiden tijdens de recente Crypto Winter, en het einde van die moeilijke tijd culmineerde in een serieuze prijsstijging voor de crypto. Sommige mensen zijn van mening dat het Bitcoin-netwerk actiever is dan enig ander crypto-netwerk. Volgens Electric Capital is die theorie onjuist.

De essentie van het rapport was om de resultaten te beoordelen na het volgen van verschillende op blockchain gebaseerde crypto-ecosystemen. Een ontwikkelaar wordt geacht actief bij te dragen aan de ontwikkeling van een blockchain-netwerk, zolang ze aan iets gerelateerds werken. Volgens deze statistiek is het Ethereum-netwerk meer dan 4 keer actiever dan het Bitcoin-netwerk. Als zodanig is het misleidend om Ethereum op de tweede plaats te plaatsen na Bitcoin.

DeFi wordt sterk

Een sleutelfactor die enorm heeft bijgedragen aan de toegenomen activiteit op het Ethereum-netwerk is de verspreiding van verschillende DeFi-projecten. Ethereum is gastheer voor talloze cryptoprojecten en veel ontwikkelaars zetten DeFi-platforms op om op de keten te draaien.

Naarmate DeFi populairder wordt, migreren meer mensen naar Ethereum om te profiteren van de bloeiende financiële kansen die DeFi biedt. Aan de andere kant is Bitcoin niet op een significant niveau in verband gebracht met DeFi.

Er is groei over de hele linie

Ethereum en Bitcoin zijn niet de enige cryptonetwerken die een groei hebben doorgemaakt, vooral de afgelopen maanden. De hele cryptomarkt bruist momenteel van de activiteit, aangezien velen zich schrap zetten voor de mogelijke uitbraak van megastieren die naar verwachting de piek van eind 2017 zal overtreffen.

Von admin